×

سیاره نپتون


تعداد اقمار: 13 ( رو به افزایش )

کثافت: 17 مرتبه بیشتر از کثافت زمین

قُظر: 30775 مایل

سال: 164 روز از سالهای زمینnptwn_khml.jpg

روز: 16.1 ساعت

درجه حرارت: 235- درجه فارنهایت

فاصله از آفتاب: هشتمین سیاره دور افتاده از آفتاب 2.8 میلیارد مایل. 

سیاره نیپتون چی شکلی دارد؟

نیپتون هشتمین سیاره دور افتاده از آفتاب است. اتمسفیر یا فضای سیاره نیپتون آن را آبی رنگ ساخته است که همخوانی با نامی دارد که رومی ها به رب النوع دریا داده بودند. نیپتون یک سیاره بزرگ گازی است، یعنی سطح این سیاره در مقایسه با دیگر سیاره ها، متشکل از سنگ و سطح سخت نیست، این سیاره نسبت به سیاره اورانوس که به عنوان سیاره خواهر شناخته می شود، اندکی کوچک تر است. به همین سبب این سیاره به عنوان چهارمین سیاره بزرگ شناخته میشود. این درحالی است که نیپتون نسبت به سیاره اورانوس به خاطر حجم کثافت آن وسیع تر است و به عنوان سومین سیاره بزرگ از نگاه حجم کثافت شناخته میشود.

فضای نیپتون

اتمسفیر نیپتون از هایدروجن و یک مقدار اندکی از هیلیوم تشکیل گردیده است. نیپتون با توفان ها و باد های قوی در حرکت می باشد. یکی از توفان های نیرومند این سیاره توسط سفینه فضایی موسوم به (Voyager 2) که از کنارش می گذشت، در سال 1989 عکس‌برداری شده که به نام نقطه بزرگ و تاریک شناخته می شود. این توفان به اندازه زمین بزرگ بود.

 

اقمار نیپتون

نیپتون دارای 13 قمر شناخته شده می‌باشد. بزرگترین قمر نیپتون به نام تریترون یاد می‌گردد. نیپتون در عین حال دارای نظام کوچک حلقه‌یی است که به زحل رابطه دارد، اما به اندازه یی بزرگ نیست که قابل دید باشد.

نیپتون با زمین چگونه مقایسه شده می تواند؟

از آنجایی که نیپتون یک سیاره بزرگ گازی است، سطح سخت ندارد تا بالای آن مانند زمین قدم زده شود. از سوی دیگر نیپتون برخلاف زمین، فاصله زیادی با آفتاب دارد؛ به همین خاطر، این سیاره بخش اعظم انرژی خود را از آفتاب نی بلکه از هسته داخلی خود تامین می کند. سیاره نیپتون نسبت به زمین بسیار بزرگ تر است، این درحالی است که به خاطر گازی بودن سیاره نیپتون، کثافت آن 17 برابر بیشتر از کثافت زمین است.

nptwn.jpg

ما در مورد نیپتون چگونه آگاهی پیدا می کنیم؟

نیپتون بار نخست به وسیله ریاضی دانان کشف گردید. زمانی که ستاره شناسان دریافتند که سیاره اورانوس مطابق به پیشگویی آنان به دور آفتاب نمی چرخد، پی بردند که حتما سیاره دیگری است که قدرت جاذبه آن اورانوس را به طرف خود می کشاند. آنان با استفاده از محاسبات ریاضی دریافتند که نیپتون در کجا قرار خواهد داشت. آنان در سال 1846 میلادی بالاخره موفق شدند تا نیپتون را به وسیله یک تلیسکوپ مشاهده کنند و محاسبات ریاضی شان را به کرسی واقعیت بنشانند. اما سفینه (Voyager 2) یگانه دستگاهی بود که در سال 1989 میلادی توانست نزدیک این سیاره برود. با استفاده از تصاویری که (Voyager 2) از نزدیک برداشته بود، علما موفق شدند تا مسایل زیادی را در مورد این سیاره مطالعه کنند.

 دانستنی های جالب درمورد سیارۀ نیپتون

تا هنوز هم اختلاف نظر هایی درمورد این که سیاره نیپتون را کی کشف کرده است، وجود دارد.

نیپتون سرد ترین سیاره در نظام شمسی است.

تریتون بزرگترین قمر این سیاره نسبت به سایر اقمار، در جهت خلاف به دور نیپتون می‌چرخد. این حرکت را سیر قهقرایی می نامند.

با آنکه این سیاره بسیار بزرگ است، اما قدرت جاذبه آن نسبت به زمین اندک است.

این نخستین سیاره یی بود که با استفاده از پیشگویی‌های علم ریاضی کشف گردید.

 

برای مطالعه این مطلب در "ورد" یا "پی دی اف" به یکی از گزینه های زیر کلیک کنید.

 

Please click the button(s) below to download the resource(s)

 Glossary

File 1

docx

Please login to download this file.


About this resource

Author

Translator

License

با اجازه تکثیر شد – تکثیر دوباره اجازه دارد - ترجمه اجازه نیست

Comments

0 comment(s) so far

Please login to add comments.