×

سیاره مشتری


mshtry.jpgاقمار : 63 ( یا بیشتر )

کثافت : 318 مرتبه کثافت بیشتر نسبت به زمین

قُطر : 88.846 مایل

سال : 11.9 سال زمین

روز : 9.3 ساعت

وضعیت هوا : 170 درجه فارنهایت

فاصله از آفتاب :  پنجمین سیاره از آفتاب، 484 ملیون مایل

سیاره مشتری چی شکلی دارد؟

مشتری بزرگترین سیاره در نظام شمسی و پنجمین سیاره نزدیک به آفتاب است. این سیاره 300 مرتبه کثافت بیشتر نسبت به زمین و بیشتر از دو مراتبه کثافت زیاد تر نسبت به سیاره های دیگر دارد. مشتری به نام سیاره بزرگ گازی نیز یاد می شود. زیرا سطح آن توسط قشر بسیار غلیظ از گاز هایدروجن پوشیده شده است. در عمق این سیاره و زیر لایه گاز، فشاری که موجود است، بسیار جالب است که هایدروجن را به مایع تبدیل کرده و در نهایت آن را به آهن مبدل می سازد. در زیر این هایدروجن یک هستهء سنگی وجود دارد که به اندازه کُرهء زمین است.

وضعیت هوا در مشتری

سطح سیاره مشتری دارای گردباد ها ، توفان ها، و رعد و برق های بیمناک  است. یکی از این توفانهای مشتری نقطه بزرگ سرخ یا (the Great Red Spot,) یاد می گردد که سه برابر کُرهء زمین می باشد. توفان موسوم به نقطهء بزرگ سرخ، صد ها سال ادامه می یابد، قدرت و یا انرژی که باعث تقویت توفانها در مشتری می گردد وابسته به نیروی افتاب نیست، بلکه وابست به تشعشعاتی است که از خود مشتری متساعد می شود.  

اقمار مشتری

مشتری میزبان شماری از اقمار است که تعدادی از آن به اسم های گانیمد، لُو، اروپا و کالیستو یاد می گردند. این چهار قمر بار نخست به وسیله گالیله کشف گردیدند و به همین علت به اسم اقمار های گالیله نامیده می شوند. گانیمد بزرگترین قمر در نظام شمسی است که بزرگ تر از سیارهء عطارُد است. قمر لُو توسط آتشفشان ها و آهن پاره های مذاب پوشیده است. اما از جانب دیگر قمر اروپا توسط یخ پوشیده شده و در زیر این یخ ها آب فراوان شور دریایی وجود دارد. به همین دلیل شماری به این عقیده هستند که امکان زیاد وجود دارد که در بین دریا های قمر اروپا، حیات موجود باشد. موجودیت قمر های مختلف در اطراف سیاره مشتری، این سیاره را به محل بسیار جالبی برای تحقیقات مبدل ساخته است.  

سیاره مشتری چگونه با زمین مقایسه شده می تواند؟

سیاره مشتری به طور بسیار جدی از کُره زمین متفاوت است. اول تر از همه در آن جا محلی برای استقرار وجود ندارد. سطح این سیاره پوشیده از گاز است. دوم این که مشتری 300 مرتبه نسبت به زمین بزرگ تر است و این سیاره حداقل دارای 63 قمر است درحالی که زمین صرف یک قمر دارد. به علاوه سیاره مشتری توفانی به قدامت 300 سال دارد که می تواند بدون دادن هشدار یا آگاهی زمین را در خود ببلعد. جای خرسندی است که ما چنین توفانی در زمین نداریم.

ما درمورد سیاره مشتری چگونه می دانیم؟

با موجودیت چهارمین جسم تابنده در آسمان، انسان ها از هزاران سال به این طرف از موجودیت این سیاره آگاه بوده اند. گالیله برای نخستین بار درسال 1610 موجودیت چهار قمر بزرگ این سیاره را کشف کرد. دیری نگذشت که شمار دیگری نیز ادعا کردند که نقطه بزرگ سرخ رنگ را در مشتری کشف نمودند. در سال 1973 یک سفینه فضایی موسوم به پیونیر یا پیشاهنگ 10 به نزدیکی مشتری پرواز کرد و تصاویری را از نزدیک سیاره برداشت. پس از سفینه پیونر 10 ، سفینه های وایژر 1 و وایژر 2 تصاویری از قمر های مشتری را به زمین منتقل کردند.  پس از آن نیز پرواز های دیگری به جانب مشتری صورت گرفته است. نخستین سفینه یی که به دور مشتری چرخید، سفینه گالیله نام داشت و این عمل در سال 1995 صورت گرفت.

ارقام جالب درمورد سیاره مشتری

بر اساس علم منطق در روم، مشتری شاه خدایان بود و به عنوان خدای آسمان شناخته می شد. این سیاره موازی با زیوس ، خدای یونانی ها بود. مشتری سریع ترین سیاره دوران کننده در نظام شمسی به شمار می رود.

مشتری دارای سه حلقه ضعیف می باشد.

مشتری قدرت جاذبه بسیار قوی دارد، این قدرت چهار برابر قدرت جاذبه زمین می باشد.

زمانی که از زمین دیده شود، مشتری سومین جسم نورانی و تابان در آسمان شب است.

 

Please click the button(s) below to download the resource(s)

 Glossary

File 1

docx

Please login to download this file.


About this resource

Author

Translator

License

دامنه عمومی / CC 0

Comments

0 comment(s) so far

Please login to add comments.